2018 i bilder
I 2018 har vi jobbet fra Kirkenes i nord via Stavanger i vest til Østlandet med Nord-Odal, Larvik og selvfølgelig Oslo. Kortfilmen vi produserte sammen med billedkunstner Shwan Dler Qaradaki har blitt vist langt utenfor Norges grenser (i Brasil, Italia, Tyskland, USA), og godt samarbeid med Finsk-norsk kulturinstitutt har resultert i finsk videokunst på Operataket på Oslo kulturnatt.
Vi ser med spenning frem til 2019, året hvor Oslo er europeisk miljøhovedstad, og håper denne internasjonale markeringen skaper nødvendige ringvirkninger for det grønne skiftet i byen vår. Vi vil i 2019 forsette å utvikle, produsere og formidle kunstprosjekter med fokus på relevans og kvalitet. Vi har også satt oss et mål om å utvikle en miljøstrategi for arbeidet vårt. Kunst spiller en sentral rolle og bidrar til å skape engasjement og dialog der folk ferdes, og miljøproblemstillinger er en viktig del av dette.

Nye Kirkenes sykehus “Dvale” av Signe Solberg.

Statsminister Erna Solberg i samtale med kunstkonsulent Kristine Wessel, om kunstprosjektet "Time is a ship that never casts anchor" av Karoline Hjorth og Riitta Ikonen.

“Flyger” av Håkon Anton Fageraas ved hovedinngangen til sykehuset.

“Påleparken” av Anders Gjennestad like nedenfor sykehuset.

Kunstomvisning med kunstkonsulent Kristine Wessel. Her ved skulpturen "Tone" av Joseph Grimeland.

To My Children av Shwan Dler Qaradaki
Kortfilmen “To My Children” har mottatt priser på Minimalen Kortfilmfestival, Sao Paulo International Short Film Festival, Festival Del Cinema Dei Diritti Umani di Napoli og Hollywood International Moving Pictures Film Festival, og er blitt vist på blant annet Barcelona Human Rights Film Fest, Golden Tree International Documentary Film Festival i Tyskland, Movies on War Festival i Elverum, Göteborg Film Festival og Minimalen Kortfilmfestival.

Lekebilbanen i forhagen til Den Gamle Krigsskolen fenget - barna lekte i timesvis.

Bilfri gate på vårfesten 12.mai.

Dronningens gate i Oslo er en del av satsingen til Bilfritt byliv. Vi jobber med kunst, formidling og aktiviteter i gata.

Byråd for byutvikling Hanna E. Marcussen (midten) sammen med kunstprodusent Kristine Wessel (høyre) og kunstner Karoline Hjorth (venstre) på utstillingsåpning for “People of Dronningens gate”. Kunstnerduo Hjorth&Ikonen har fotografert, intervjuet og laget bærbare skulpturer til ni personer som har sitt daglige virke i denne gata.

Fotoutstilling av kunstnerduoen Karoline Hjorth og Riitta Ikonen. Vises utendørs i Dronningens gate.

Kunstnerduoen Hjorth&Ikonen har fotografert folk som jobber i Dronningens gate ikledd kreasjoner signert duoen. Jorun er stamgjest i kaffebaren til Pascal og ble fotografert ikledd krem og makroner.

Et litteraturprosjekt av illustratør og barnebokforfatter Stina Langlo Ørdal og barn fra Ila skole.

Workshop med barn fra Ila skole.

Marked med samisk kunsthåndverk utenfor Samisk Hus.

Lanseringen av podcasten “Gatelangs i Dronningensgate”, der arkitekturhistoriker Lars Roede forteller historiske hemmeligheter og arkitektoniske høydepunkter fra gaten. Produsert av Lutter Øre og Kulturbyrået Mesén.

Kunstnerduoen Hjorth&Ikonen har fotografert folk som jobber i Dronningens gate ikledd kreasjoner signert duoen. Her er et bilde fra prosessen: Lulzim som jobber på Den Gamle Krigsskolen ikledd kamuflasjeutstyr.

Utstilling på Ila skole av barnas tegninger.

Fra åpningen av “All its glory” av Signe Solberg på Oslo S.

«Distance of Everything» av Javier Barrios på Oslo S.

“All its glory” av Signe Solberg foran fasaden på Oslo S.

«Distance of Everything» av Javier Barrios på Oslo S.

TROJAN av Lello//Arnell på Skullerud skole.

Shwan Dler Qaradaki og Torunn Skjelland har tegnet og malt på byggegjerder rundt nybygget VIA i Vika, Oslo. Her sees noen av Shwan Dler Qaradaki sine motiver, inspirert av Vikas historie og gamle fotografier fra området.

Torunn Skjelland er inspirert av det historiske Vika den gang områdene hadde navn som "Røverstatene, Algeri, Tunis og Tripoli" og bruker dette som utgangspunkt til afrikansk-inspirerte fabuleringer.

Lysdesigner Gard Gitlestad har laget lyskunst av lysende tømmerstokker. Inspirasjonen er hentet fra områdets historie med skogbruk og tømmerfløting.

Fredrik Høyer var årets festivalpoet på poesifestivalen i Larvik og laget en tekstinstallasjon på bakken utenfor kulturhuset.

Haugerudbekken er et kunstprosjekt der kunstnerne Katja Høst og Liva Mork samarbeider med elever på Trosterud skole om å lage en utsmykking i nærområdet. Historiske foto fra Haugerud har fått plass på en støyskjerm mot Tvetenveien.

Haugerudbekken er et kunstprosjekt der kunstnerne Katja Høst og Liva Mork samarbeider med elever på Trosterud skole om å lage en utsmykking i nærområdet. En krokusbekk viser Haugerudbekkens trase gjennom Haugerud borettslag.

Live-forestilling på Operataket under Oslo kulturnatt 14. september 2018 med Jaakko Niemeläs videokunst og livemusikk fremført av Ensemble 96 og SISU percussion ensemble.
Prosjektet er et samarbeid mellom Kulturbyrået Mesén, Den Norske Opera & Ballett og FINNO. Støttet av Kulturrådet, Kulturetaten Oslo kommune, Kone Foundation, The Finnish-Norwegian Cultural Foundation, Frame Contemporary Art Finland og Det norske komponistfond.





























