Kortfilmen forteller en personlig historie som handler om krig, flukt og redsler, fortalt på en måte som berører oss sterkt.

Dette en viktig film, sett i lys av dagensnyhetsbilder med IS sin terror og Tyrkias bombing av PKK.

Qaradaki åpner opp for diskusjon av komplekse humanistiske og politiske spørsmål i sin kortfilm.

HVA TENKER MAN I ROMMET MELLOM LIV OG DØD? - Shwan Dler Qaradaki

Qaradaki bruker kunsten aktivt til å formidle historiske og dagsaktuelle konflikter, og tar ofte utgangspunkt i egne opplevelser.

Blekktegning fra kortfilmen To My Children av Shwan Dler Qaradaki

To My Children av Shwan Dler Qaradaki

2017

Shwan Dler Qaradaki formidler krigshendelser på en rå, men poetisk måte gjennom sine tegninger og gjør disse til utgangspunkt for å diskutere de historiske og dagsaktuelle konfliktene i den kurdiske regionen. Som tidligere flyktning og førstehåndsvitne til krigens brutalitet forteller Qaradaki sin historie på en personlig og håndgripelig måte. Qaradaki arbeider i denne kortfilmen hovedsaklig med farge-akvareller og blekk-tegninger i sorthvitt. Det poetiske uttrykket i akvarellen, i kontrast til hans blekk-tegninger fungerer godt for hans kunstneriske prosjekt: å formidle fortellinger om krig og flukt, men også om savn og fremtidshåp. 

Historien borrer dypt i komplekse spørsmål om demokrati, religion, ytringsfrihet og medmenneskelighet. Ved å uttrykke sin bekymring åpner han opp for diskusjon om komplekse humanistiske og politiske spørsmål. Slik belyser han vår kompliserte samtid.

Shwan Dler Qaradaki arbeider parallelt med tegning, akvarell, film og installasjon. Han bruker kunsten aktivt til å formidle historiske og dagsaktuelle konflikter, og tar ofte utgangspunkt i egne opplevelser. Som et tidsvitne formidler han en viktig historie og undersøker samtidig kunstens mulighet til å rokke ved etablerte konvensjoner.

Førpremiere:
Filmen vises på Klingenberg kino fredag 15.september kl 21.00 under Oslo kulturnatt.

To My Children
Manus, tegninger, regi: Shwan Dler Qaradaki
Produsent: Vibeke Christensen, Kulturbyrået Mesén
Voice-over: Benjamin Lønne Røsler 
Manus oversettelse: Kate Pendry
Lyddesign: Sigrun Merete Mongstad
Komosisjon / musikk: Nils Økland m/band
Klipp: Inge-Lise Langfeldt

Kortfilm: 23 minutter

For mer informasjon, visninger og kuntsnersamtaler:
Vibeke Christensen
92 88 68 12 / vibeke@mesen.no

 

Vi har bidratt med

Tilsvarende prosjekter :