Kortfilmen forteller en personlig historie som handler om krig, flukt og redsler, fortalt på en måte som berører oss sterkt.

Dette en viktig film, sett i lys av dagens nyhetsbilde med IS sin terror og Tyrkias bombing av PKK.

Qaradaki åpner opp for diskusjon av komplekse humanistiske og politiske spørsmål i sin kortfilm.

HVA TENKER MAN I ROMMET MELLOM LIV OG DØD? - Shwan Dler Qaradaki

Qaradaki bruker kunst for å formidle historiske og dagsaktuelle konflikter, og tar ofte utgangspunkt i egne opplevelser.

Blekktegning fra kortfilmen To My Children av Shwan Dler Qaradaki

To My Children av Shwan Dler Qaradaki

2017

To My Children er en kortfilm av kunstneren Shwan Dler Qaradaki. Med tegninger, akvareller og manus forteller han om flukten fra Kurdistan og livet i Norge etterpå. Manuset er formet som et brev til hans egne barn der den selvopplevde historien fortelles på en personlig og håndgripelig måte. 

Historien borrer dypt i komplekse spørsmål om demokrati, religion, ytringsfrihet og medmenneskelighet. Ved å uttrykke sin bekymring for fremtiden åpner han opp for diskusjon om humanistiske og politiske spørsmål. Slik belyser han vår kompliserte samtid.

Filmen består av Qaradakis farge-akvareller og blekk-tegninger i sorthvitt. Det poetiske uttrykket i akvarellen, og kontrastene i blekk-tegningene fungerer godt for hans kunstneriske prosjekt: å formidle fortellinger om krig og flukt, savn og fremtidshåp, på en måte som både berører og engasjerer. 

To My Children har mottatt pris for Experimental Short Film på Hollywood International Moving Pictures Film Festival i 2017. Filmen har vært vist på Pori Film Festival i Finland, på Festival del Cinema dei Diritti Umani di Napoli i Italia og under Oslo kulturnatt. I tillegg har Shwan Dler Qaradaki reist på turné til en rekke skoler og vist filmen som en del av Den kulturelle skolesekken sitt program.

Les mer og se trailer her: www.tomychildren.no

To My Children, kortfilm: 23 minutter
Manus, tegninger, regi: Shwan Dler Qaradaki
Produsent: Vibeke Christensen, Kulturbyrået Mesén
Voice-over: Benjamin Lønne Røsler 
Manus oversettelse: Kate Pendry
Lyddesign: Sigrun Merete Mongstad
Komposisjon / musikk: Nils Økland m/band
Klipp: Inge-Lise Langfeldt

To My Children er støttet av Norsk Filminstitutt og Fritt Ord.

For mer informasjon, visninger og kunstnersamtaler:
Vibeke Christensen
92 88 68 12 / vibeke@mesen.no

 

Vi har bidratt med

Tilsvarende prosjekter :