Foto: Leif Ørnelund/Oslo Museum

God stemning på åpningen av utstillingen med 210 barn fra Storøya skole. Foto: Camilla Storvollen.

Bilde fra åpningen av utstillingen. Foto: Camilla Storvollen.

Shwan og eleven for verket. Foto Camilla Storvollen.

Nansen i Armania. Foto: Ukjent/Nasjonalbiblioteket

Montering av verkene på gjerdene. Foto: Sebastian Sanders.

Nye bilder av Fornebu

2015 - 2016 

Nye bilder av Fornebu er laget av barn fra Storøya skole og billedkunstner Shwan Dler Qaradaki. Sammen med barna har Qaradaki utforsket både historien om Fridtjof Nansen, hans arbeid med flyktninger og Nansenpasset, samt historien om dengang Oslo Lufthavn lå på Fornebu.

Barna har tegnet, malt og skrevet korte tekster som Shwan Dler Qaradaki har satt sammen med gamle fotografier av Nansen og flyplassen. Resultatet er en rekke collager som viser nye bilder av Fornebu. 

 

De historiske bildene av Oslo Lufthavn, Fornebu i en dialog med barnas tegninger gir en historisk forankring til den nye bydelen som vokser fram på Fornebu.

Utstillingen består av totalt 27 collager som er trykket i store formater på tekstilduk og montert på byggegjerdene i Lomviveien på Storøya.

Prosjektet er et samarbeid mellom Storøya skole og OBOS Fornebulandet, kuratert og produsert av Kulturbyrået Mesén.

Shwan Dler Qaradaki (født i 1977) er utdannet ved Sulaimani Institute of fine Art i Kurdistan. Han kom til Norge som politisk flyktning i 1999, og tok bachelorus og mastergrad i Kunstfag på Kunsthøgskolen i Oslo i 2009. Shwan Dler Qaradakis kunst problematiserer identiteter i en multietnisk og multikulturell verden. http://www.qaradaki.com/

Sted: Lomviveien på Storøya, Fornebu
 

Kan vi gjøre noe tilsvarende for deg?

Ring eller send e-post til: 

Vibeke Christensen

92 88 68 12 / vibeke@mesen.no

Tilsvarende prosjekter :